SLEPICE S HOŘČICOVOU OMÁČKOU (Jugoslávie)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ SLEPICE / 




INGREDIENCE: 1 očištěná slepice, 60 g másla, podle chuti sůl. Omáčka - 40 g másla, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce hořčice, 3 dl kyselé smetany, špetka cukru a soli, 1 octa, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou vypranou slepici nakrájíme na porce,osolíme, potřeme olejem a pečeme v troubě za stálého podlévání vlastní šťávou. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, dobře rozšleháme s vodou (nebo vývarem) a provaříme, pak přidáme hořčici, ocet, smetanu, mírně povaříme, odstavíme a opatrně zašleháme žloutky, pak již nevaříme. Ještě ochutíme solí a cukrem. Hotovou omáčku přes sítko přecedíme na pečenou slepici a podáváme.

SLEPICE S HOŘČICOVOU OMÁČKOU (Jugoslávie) SLEPICE S HOŘČICOVOU OMÁČKOU (Jugoslávie)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1345 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz